מדי שנה אלפי ישראלים מעורבים בתאונות דרכים בחו"ל ולמרבה הצער בחלק מהמקרים, הפציעות גורמות לנכות ואף למוות. ההתמודדות עם תאונות דרכים המתרחשות בחו"ל טומנת בחובה הרבה קשיים בירוקרטיים.
דאגו מראש לביטוח צד ג'
רוב פוליסות ביטוח הנסיעות לא כוללות כיסוי כנגד נזקים לצד ג'. אי לכך, ישראלים המטיילים בחו"ל ומוצאים את עצמם מעורבים בתאונות דרכים, עלולים גם למצוא את עצמם עם חשבון הוצאות מנופח אם חלילה במסגרת התאונה יגרם נזק לרכב אחר או אפילו לעמוד תאורה למשל.
נוסיף ונכתוב כי גם במקרים שבהם הפוליסה מעניקה כיסוי כנגד נזקים שנגרמו לצד ג', עדיין יכול להיות שמדובר בכיסוי עד לתקרה נמוכה מאוד. לכן ישנה חשיבות עליונה לברר מראש האם הפוליסה כוללת ביטוח צד ג' ולאחר מכן לברר מהי תקרת הכיסוי. מומלץ ביותר מן הסתם לדאוג לתקרת כיסוי גבוהה, לכל צרה שלא תבוא.
תעדו את זירת האירוע
אם אחד מהנהגים שהיה מעורב בתאונה יבחר להזיז את רכבו מזירת האירוע יתכן בהחלט שיצטרך לעמוד בשלב מאוחר יותר בחקירה משטרתית ושיצטרך להסביר לשוטרים מדוע ברח ממקום התאונה, קחו זאת לתשומת לבכם.
גשו לקבלת טיפול רפואי
בשעות הראשונות לאחר התאונה, יתכן בהחלט שלא תסבלו מכאבים או מבעיות תפקוד, כיוון שבשלב הזה הגוף עדיין נמצא בהלם. כמו כן בשעות הראשונות לאחר הפגיעה, משתחררים לזרם הדם חומרים שונים המשמשים כמשככי כאבים. כפועל יוצא מכך, לנפגעי תאונות דרכים אין אפשרות לדעת האם הם אכן סובלים מנזקים פיזיים כתוצאה מהתאונה. זוהי הסיבה בגינה יש לפנות לקבלת טיפול סמוך ככול האפשר למועד התאונה.
קראו את המסמכים הרפואיים ביסודיות
גם רופאים הם בסופו של יום בני אדם ולכן גם הם עשויים לטעות ולהשמיט פרטים חשובים מהגיליונות והדו"חות הרפואיים. שגיאות והשמטות אלו עלולות להקשות עליכם לממש את הזכויות שלכם בכל הקשור לפיצויים מחברת הביטוח או מכל גורם אחר. אי לכך, אל לכם להסתמך על המקצועיות של הרופא שטיפל בכם לאחר התאונה.
תחת זאת עליכם לשים לב האם כל הפרטים שכתב בדו"ח הסיכום נכונים ומדויקים, האם כתוב במפורש שהגעתם לבית החולים בעקבות תאונת דרכים שעברתם, האם מצוינים כל התסמינים עליהם דיווחתם ועוד. אם אתם מתקשים להבין את הכתוב, עמדו על שלכם ואל תוותרו עד שתהיו בטוחים שהמידע הכתוב במסמכים הרפואיים מלא ומדויק.